Informativna radionica o društvenom poduzetništvu u suradnji s Ekonomskom klinikom

Pred kraj godine događaju se zanimljive stvari u HUKI-ju! Nakon sudjelovanja na konferenciji u Samoboru, održana je i prva informativna radionica u okviru našeg projekta. 

informativna radionica – o čemu?

Na radionici u Zagrebu učili smo o brojnim temama koje su vezane uz društveno poduzetništvo te su sudionici imali priliku saznati više o:

 

  • definiciji društvenog poduzetništva
  • razlici između društvenog i klasičnog poduzeća
  • primjerima društvenog poduzetništva u svijetu
  • situaciji u Republici Hrvatskoj
  • primjerima društvenog poduzetništva u Republici Hrvatskoj
  • fair share modelu društvenog poduzetništva
  • HUKI-ju i njegovoj društveno-poduzetničkoj inicijativi

Sve smo to prošli kroz interaktivno predavanje, grupni rad, zabavne igre i gledanje videa. 

 

sudionici

Odlučilo nam se pridružiti desetak studenata Ekonomskog Fakulteta, koji su ujedno i članovi studentske udruge Ekonomska klinika. EK je neprofitna organizacija koja nudi besplatna savjetovanja uz pomoć profesora i mentora Ekonomskog Fakulteta, organizira projekte za podizanje financijske pismenosti i poduzetničke klime te provodi redovite edukacije za članove i širu javnost. S obzirom da se i sami u svojem radu djelomice bave poduzetništvom, ova im je informativna radionica pomogla da malo više znanja steknu u jednoj njegovoj vrsti: društvenom poduzetništvu, koja iz dana u dan postaje sve popularnija.

 


društveno-poduzetničke ideje

 
U završnom dijelu radionice, sudionici su imali priliku osmisliti i vlastite društveno-poduzetničke ideje koje objedinjuju sva tri osnovna dijela društvenog poduzetništva: društvo, okoliš, profit. Svaka od tri grupe je dobila priliku prezentirati svoju ideju, provući je kroz osnovne društveno-poduzetničke premise i dobiti feedback od strane drugih. 
 
 
 

 
 
Zahvaljujemo Ekonomskoj klinici na zainteresiranosti i sudjelovanju, a mi se nadamo da će nam i iduće radionice biti ovako inspirativne i zabavne!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.