Sudjelovali smo na konferenciji i sajmu društvenih poduzetnika “Dobar posao u Hrvatskoj”

HUKI nastavlja svoju tradiciju sudjelovanja na događajima koji promiču poduzetničku inicijativu u Hrvatskoj te smo se ovog puta zaputili na Konferenciju i sajam društvenih poduzetnika. 

Više o konferenciji društvenih poduzetnika

HUKI je kao organizacija koja djeluje prema principu društvenog poduzetništva pozvana na sudjelovanje na Konferenciji društvenih poduzetnika te sajmu društvenih poduzetnika koji su se održali 27.5. na Europskom trgu i u Kući Europe. 
Čitav je događaj organiziran od strane društvenog poduzeća FIERCE WOMEN do.o.o., udruge K-zona i ACT grupe

Konferencija je popraćena brojnim predavanjima panelima koji su se osvrnuli na postojeću situaciju društvenog poduzetništva u Republici Hrvatskoj, Akcijski plan za društvenu ekonomiju, istraživanju “Europski monitor društvenih poduzeća za Hrvatsku za razdoblje 2021-2022”, praksu grada Zagreba u ovom području i tako dalje. 

SAJAM DRUŠTVENIH PODUZETNIKA

Nakon završetka početnog dijela konferencije, sudionici su imali priliku obići sajam društvenih poduzeća na kojima je nekoliko različitih izlagača, među kojima je i HUKI, predstavio svoje poduzetničke inicijative. Među njima su i:

  • Humana Nova
  • Kalliopi
  • ZEZ
  • ROUM
  • FIERCE WOMEN
  • ACT Printlab
  • ACT Konto
  • ARYA
  • Najbolje lokalno
  • Impact House

Svi su poduzetnici predstavili svoje proizvode i usluge zainteresiranim građanima, a HUKI im je približio svoje iskustvo u event menadžmentu te način reinvestiranja profita u zajednicu, čime se ostvaruje osnovni cilj društvenog poduzetništva. 

HUKI i društveno poduzetništvo

HUKI je oduvijek težio principima društvenog poduzetništva, no uz pomoć projekta “Fair share razvoj društvenog poduzetništva među mladima”, financiranog od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, uspjeli smo i dodatno poraditi na razvoju strategije ovakvog oblika poduzetništva u našoj organizaciji. Rezultati projekta jesu 20 osposobljenih mladih članova udruge Hrvatski Ured za Kreativnost i Inovacije u području razvoja poslovnih planova i provedbe društveno poduzetničkih djelatnosti i razvijena gospodarska djelatnosti po inovativnom Fair Share modelu. Provedbom gospodarskih djelatnosti udruge osigurava se financijski izvor za zapošljavanje mladih kadrova te se osigurava mogućnost za reinvesticiju profita u razvoj lokalne zajednice (osposobljavanje drugih organizacija za provedbu društveno poduzetničkih djelatnosti, savjetovanja pri organizaciji događaja te pripremi projekata financiranih od EU izvora). 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.