Provodimo HUKI Edu

HUKI edukacijski program (HUKI Edu) serija je predavanja i radionica iz područja društvenog poduzetništva, upravljanja događanjima (event management) i mekih vještina (soft skills). Cilj programa je osposobiti 20 nezaposlenih članova udruge starih između 18 i 29 godina koji će steći nova znanja za provedbu gospodarske djelatnosti HUKI društvenog poduzeća te dodatne vještine uz koje postaju konkurentniji na tržištu rada.

Program se provodi online putem Zoom aplikacije radnim danom od 9. do 26. travnja 2021. u popodnevnim i večernjim satima.

Želiš se uključiti? Javi nam se putem kontakt obrasca!


PROGRAM 

Uvodno predavanje // 9. travnja 16 – 17h

Na uvodnom predavanju upoznat ćemo te s projektom ‘Fair share model razvoja društvenog poduzetništva među mladima’, njegovim ciljevima i planovima za transformaciju udruge HUKI ka društvenom poduzeću.

Društveno poduzetništvo // 12. do 15. travnja 17 – 20 h

Kroz pet interaktivnih predavanja i dvije radionice upoznat ćeš se s društvenim poduzetništvom i njegovim karakteristikama, strategijom za njegov razvoj u republici Hrvatskoj i saznati sve o primjerima dobre prakse. Razgovarati ćemo i o fair share modelu razvoja društvenih poduzeća i izraditi strategije i investicijske studije.

Upravljanje događanjima (event management) // 16. do 20. travnja  17 – 19 h

U tri interaktivna predavanja ćeš od mladih HUKI eksperata s praktičnim znanjem o organizaciji međunarodnih konferencija i brojnih edukacija učiti o upravljanju dionicima događanja, upravljanju rizicima prilikom organizacije i kako ti moderne tehnologije mogu pomoći u provedbi projekta.

Meke vještine (soft skills) // 21. do 26. travnja 17 – 18.30 h

Meke vještine sve su traženije kod poslodavaca budući da se ne mogu automatizirati ili proizvesti uz pomoć stroja. U čak sedam radionica razvijati ćeš vještine potrebne za uspjeh na poslu ali i u privatnom životu. Učit ćeš o uspješnom komuniciranju i donošenju odluka, kreativnom i kritičkom razmišljanju, prednostima rada u timu i govoru tijela.HUKI Edu provodi se u sklopu projekta ‘Fair share model razvoja društvenog poduzetništva među mladima’ pod elementom  ‘Jačanje kapaciteta novog i postojećeg pravnog subjekta i nezaposlenih članova udruge za provedbu društveno poduzetničkih aktivnosti’. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa ‘Učinkoviti ljudski potencijali’ 2014. – 2020.

U sklopu provedbe projekta HUKI će prikupljati osobne podatke o sudionicima programa te je sudionik obavezan dostaviti potvrdu o nezaposlenosti od strane Zavoda za zapošljavanje.

Prikupljeni podaci će biti učitani u sustav za prikupljanje mikropodataka Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Obvezni podaci (1) su ime i prezime, OIB, spol, datum rođenja, završeno obrazovanje i status na tržištu rada. Dodatni podaci (2) uključuju adresu i mjesto prebivališta, naselje, županiju i kontakt podatke. Posebna kategorija (3) obuhvaća informacije o osobama s invaliditetom, pripadnost nacionalnoj manjini, osobama stranog podrijetla, migrantima te ostalim osobama u nepovoljnom položaju. Navedeni podaci prikupljat će se ispunjavanjem Obrasca 1 “Osobni podaci” Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.