O PROJEKTU

“Fair share model razvoja društvenog poduzetništva među mladima” projekt je Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije (HUKI). HUKI je neprofitna organizacija osnovana radi promicanja poduzetništva, društvenih inovacija, umrežavanja te međusobne pomoći pri razvoju osobnih vještina za zapošljavanje i osobni napredak. 

HUKI-eva misija je da promicanjem poduzetništva, inovativnog i kreativnog načina razmišljanja te kroz organizaciju različitih aktivnosti stvori lidere koji će se aktivno uključiti u društvo i rješavati aktualne probleme u svojim zajednicama. 

Provedba projekta “Fair share model razvoja društvenog poduzetništva među mladima” započela je 5.10.2020 i ukupnog je trajanja od dvije godine. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 627.613,76 kn. 

Glavni cilj projekta je osposobiti 20 nezaposlenih članova udruge s praktičnim znanjima o društvenom poduzetništvu uz podupiranje poslovanja novih i postojećih društvenih poduzetnika te povećanje vidljivosti modela poslovanja društvenog poduzetništva. 

HUKI edu komercijalni je naziv za edukacijski program jačanja kapaciteta novih i postojećih pravnih subjekata i nezaposlenih članova za provedbu društveno poduzetničkih aktivnosti. Nezaposleni članovi udruge će kroz bojna interaktivna predavanja i radionice učiti o poslovanju i razvoju modela društvenog poduzetništva, izradama poslovnih strategija i investicijskih studija te o razvoju mekih vještina i event managementu. 

Edukacijski program obuhvaća osposobljavanje iz područja: Poslovanja i razvoja društveno poduzetničkih modela, Organizacije događanja, Fair share modela razvoja društvenog poduzetništva, Razvoja mekih vještina te Izradi strategija i investicijskih studija. 

Glavni rezultati provedbe projekta su 20 osposobljenih nezaposlenih članova udruge koji će kroz edukacije steći znanja u području razvoja poslovnih planova i provedbe društveno poduzetničkih djelatnosti te na taj način postati konkurentniji na tržištu rada, te razvijena gospodarska djelatnosti po inovativnom Fair Share modelu društvenog poduzetništva.