Još jedan set info radionica je iza nas!

Iznimno nam je drago što su nam se u širenju svijesti o društvenom poduzetništvu među udrugama i mladima u Hrvatskoj pridružile još dvije udruge: Ocean Znanja i ZUM, s kojima smo proveli info radionice ove godine u travnju.


Info radionica u Zagrebu

U ugodnom i simpatičnom prostoru udruge Ocean Znanja, okupilo se čak 17 motiviranih i zainteresiranih mladih osoba koje su uz voditelje radionice Kristijana Margetića i Blanku Hlad naučile ponešto o društvenom poduzetništvu. Ono što nas je posebno razveselilo jest njihovo i više nego aktivno sudjelovanje u aktivnosti kreiranja vlastitih društveno-poduzetničkih ideja u kojima su sudionici vrlo uspješno prepoznali poteškoće koje često pogađaju razne društvene skupine (a ponajviše mlade te umirovljenike), te pokušali pronaći način kroz koji bi u okviru društvenog poduzetništva pomogli tim osobama olakšati život i pomoći u zaposlenju.

Ocean Znanja je udruga koja pretežito radi s mladima, na lokalnim i međunarodnim projektima, te organizira velik broj besplatnih događaja na koje se mogu priključit mladi iz Zagreba i cijele Hrvatske.

 

Info radionica u PULI

Info radionice o društvenom poduzetništvu prepoznali su kao važne i u udruzi ZUM iz Pule. U Pulu smo se uputili 28.4., a na radionici nam se nisu priključili samo zainteresirani članovi udruge, već i društveni poduzetnici poput Danijele Maružin koja je osnovala Bistro Punkt. PUNKT d.o.o. je jedinstveno poduzeće u Hrvatskoj osnovano s ciljem zapošljavanja osoba s invaliditetom i njihove integracije u društvo na području ugostiteljstva i poljoprivrede. Osnovani su 2016. godine, te su danas gotovo 70% njihovih zaposlenika osobe s invaliditetom ili druge teško zapošljive osobe. Dobitnici su brojnih nagrada te su prepoznati na nacionalnoj, kao i na europskoj razini. Gđa. Maružin je predstavila svoje poslovanje i koncept društvenog poduzetništva iz jednog malo drugačijeg ugla, koji se znatno razlikuje od društvenog poduzetništva koje provodi HUKI u okviru event menadžmenta i rada s mladima, zbog čega su sudionici na radionici mogli dobiti prošireni uvid u ideju dp-a i načinima na koje se ono provodi u Hrvatskoj.

Info radionica u Puli

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.